Scholing en producten

Training voor ergotherapeuten
‘Doe meer met PCS’ inclusief werkboek ‘Aan de slag na een hersenschudding’

Cursus
Doe meer met energie bij NAH

Cursus
Start met NAH

Cursus
Doe meer met geheugen bij NAH

Training voor ergotherapeuten ‘Doe meer met PCS’ inclusief werkboek ‘Aan de slag na een hersenschudding’

Zie jij als ergotherapeut mensen met klachten na een hersenschudding? Heb je behoefte aan een duidelijke structuur van je behandeling en praktisch therapiemateriaal? Dan is het werkboek ‘Aan de slag na een hersenschudding’ met onlinetraining interessant voor jou!

Vanuit hun ervaring en de huidige wetenschappelijke inzichten heeft Plan4 een heldere, onderbouwde visie en behandeling op het adequaat inzetten van de ergotherapie bij herstel na een hersenschudding ontwikkeld.

Waarom?

Een klein deel van de mensen met een hersenschudding herstelt niet binnen enkele weken.
Het lukt het lichaam niet om binnen enkele weken te herstellen. Dit is vaak een gevolg van een combinatie van herstel belemmerende factoren. Is één van deze factoren de manier waarop de cliënt met zijn energie omgaat (te veel rust nemen of overbelasten) dan is het werkboek ‘Aan de slag na je hersenschudding’ geschikt voor de ergotherapeutische behandeling.

Wat?

Het werkboek ‘Aan de slag na je hersenschudding’ bestaat uit 2 delen en is voor cliënten met aanhoudende klachten na een hersenschudding. Het eerste deel is gericht op psychoeducatie over hersenschudding, post commotionele klachten en Post Commotioneel Syndroom. In het werkboek en de training wordt verder ingegaan op de herstel belemmerende factoren. Indien je gezamenlijk met de cliënt besluit ergotherapie te starten gericht op het omgaan met energie en gedoseerd opbouwen, gebruik je deel 2 van het werkboek.
Het werkboek bevat informatieve teksten en opdrachten.

In de online training nemen we je mee in de visie achter de ergotherapeutische behandeling van aanhoudende klachten na een hersenschudding en een uitleg van het gebruik van het werkboek.

 

Wat krijg je?

  • Werkboek voor cliënten ‘Aan de slag na je hersenschudding’ (PDF, printbaar en invulbaar).
  • 30 minuten online 1 op 1 training zodat je als ergotherapeut direct het werkboek in de praktijk kan gebruiken.

 

Wat kost het?

155 euro

Collega’s uit dezelfde instelling/praktijk hoeven niet nogmaals het werkboek te bestellen. Zij kunnen op hetzelfde tijdstip aansluiten bij de online 1 op 1 training voor een toeslag van 50 euro per collega. Er kunnen maximaal 3 mensen extra aansluiten. Wil je met meer mensen een training volgen? We maken graag een aanbod op maat voor een training online of op locatie. Neem hiervoor contact op via info@plan4.nl.

Is jouw instelling/praktijk al in het bezit van het werkboek en lukte het niet om aan te sluiten bij de online training? Dan is er ook de mogelijkheid om een los 1 op 1 consult te boeken van 65 euro. Hierin volg je de training of de tijd wordt gebruikt voor jouw vragen of  intervisie.

 

Werkwijze

Na ontvangst van het bestelformulier, ontvang je een betalingsverzoek. Wanneer de betaling door ons ontvangen is, wordt het PDF toegestuurd en ontvang je data voor het volgen van de onlinetraining. Deze trainingsmogelijkheid vervalt na 2 maanden na betaling.

Loop je vast in een individuele casus of wil je aanvullend advies over de toepassing van het werkboek in jouw eigen werksituatie, dan is dit ook mogelijk. Boek dan een onlineconsult. Dit kost 65 euro per 30 minuten.

Cursus Doe meer met energie bij NAH

In deze 1-daagse training ligt de focus op praktische, ergotherapeutische mogelijkheden om (mentale) vermoeidheid in kaart te brengen en te behandelen bij cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel. Belangrijk is om vast te stellen waar iemand moe van wordt. Je leert om dit met verschillende middelen te inventariseren en te analyseren. Vervolgens leer je verschillende energiemanagementstrategieën en bijbehorende middelen. We maken een onderscheid in compensatiestrategieën, opbouwstrategieën en strategieën voor gedragsbehoud. Deze cursus richt zich vooral op de praktische toepassing van de verschillende ergotherapeutische middelen.

De training is geschikt voor de startende ergotherapeut, maar biedt ook de ervaren ergotherapeut meer tools om de behandeling van energievraagstukken bij NAH vorm te geven.

Cursus Start met NAH

Werk jij net met mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) of heb je weinig ervaring met deze doelgroep en heb je behoefte aan praktische handvatten om de ergotherapeutische behandeling vorm te geven, dan zijn deze 2 dagen iets voor jou! 

Deze dagen ligt de focus op de meest voorkomende problemen bij mensen met NAH op het gebied van vermoeidheid en cognitie. Diagnoses die aan bod komen: CVA infarct en bloeding, Sub Arachnoïdale Bloeding, subduraal hematoom, epiduraal hematoom, hersentumor, traumatisch hersenletsel, MS, hersenvliesontsteking en zuurstoftekort. 

Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 personen) en 2 docenten is er ruime individuele begeleiding mogelijk. Naast theorie ligt de nadruk op praktisch bezig zijn zodat je de opgedane kennis de volgende dag direct in de praktijk kan toepassen. 

Wat krijg je?

  • Twee goed gevulde lesdagen (9:30-17:00)
  • Accreditatiepunten (wordt aangevraagd)
  • Hand-outs digitaal en op papier
  • Verschillende behandelmaterialen
  • Koffie, thee, lunch en lekkers
  • Gratis parkeren


Dag 1

Na de eerste dag weet je hoe je deze problemen als ergotherapeut goed in kaart brengt, ken je verschillende manieren om  psycho-educatie te geven en weet je hoe je de behandeling kan opstarten. 

Dag 2
In de tweede dag staat de inhoud en de opbouw van de behandeling centraal. 

Locatie

Groene Dijk 2
3401 NJ  IJsselstein

Als je met de auto komt, kan je gratis parkeren direct voor het pand. Met het openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar. Het is ongeveer 5 minuten lopen van halte Binnenstad IJsselstein waar je met de bus of sneltram kunt komen.  

Beschikbare data

  • 27 september 2024 en 15 november 2024
  • 24 januari 2025 en 14 maart 2025


Kosten

€ 795,-

Cursus Doe meer met geheugen bij NAH

Zie jij als ergotherapeut mensen met geheugenproblemen na hersenletsel? (In deze cursus wordt niet ingegaan op geheugen en dementie.) In deze cursus besteden we aandacht aan het klinisch redeneren en het vormgeven van de behandeling van geheugenproblemen. Daarnaast leer je onderbouwde keuzes maken voor een effectieve ergotherapeutische behandeling bij geheugenproblemen. De cursus bevat verschillende voorbeelden voor psycho-educatie, middelen die je kunt inzetten bij het inventariseren en analyseren en een overzicht van strategieën gericht op compensatie van het geheugen.

Net als bij de andere cursusdagen van Plan4 krijg je deze dag praktische handvatten hoe je dit direct in je eigen werksetting kan toepassen. 

Per 1 maart 2024 zijn wij verhuisd naar een nieuw adres:

Groene Dijk 2
3401 NJ IJsselstein